Booq Boa Squeeze

Cea de-a doua geanta Booq pe care am testat-o se numeste Boa Squeeze si ma pot lauda ca am testat-o intens: a fost bagajul de mana in primul meu zbor cu avionul. Dimensiunile au recomandat-o pentru acest „job”, pentru ca era singura geanta care se incadra in limitele impuse de compania aeriana.

In mod surprinzator, desi este un rucsac foarte compact, Boa Squeeze s-a dovedit a fi suficient de incapator pentru un netbook de 10″, o camera foto DSLR (cam inghesuita, ce-i drept), un obiectiv 55-200 plus toate cablurile aferente, o sticla de apa pe care a trebuit s-o arunc la check-in, un pachet de tigari si alte cateva nimicuri. Odata ajunsa la destinatie, am golit geanta de cabluri si am incarcat-o cu toate prostiile pe care le aduni, ca turist intr-o tara civilizata. Si pot spune cu mana pe inima ca Boa Squeeze si-a facut datoria.

Daca, totusi, sunteti oameni seriosi si va ganditi sa cumparati un Boa Squeeze in primul rand pentru laptop, va felicit pentru alegere. Rucsacul asta pare foarte mic, dar este mai mult decat potrivit pentru un laptop + accesorii. Si va garantez eu ca or sa va incapa in el, fara probleme, si multe alte obiecte. Booq Boa Squeeze este suficient de primitor pentru un laptop de cel mult 15 inch sau Mac-uri de 13-17 inch.

In interior, pe langa compartimentul pentru laptop, mai are un compartiment destul de incapator si doua buzunare care se inchid cu scai (velcro), iar „capacul” este si el bine captusit cu cinci buzunare, dintre care unul din plasa si unul care se inchide cu fermoar si „face” cat toate celelalte. In partile laterale sunt inca o suta o multime de buzunare pentru documente, pixuri si alte maruntisuri.

Credeati ca am terminat? Nu, in partea exterioara mai exista doua buzunare, cate unul pe fiecare parte. Sunt realizate dintr-un material foarte elastic, deci veti putea pune si acolo cate ceva.

Si pe langa toate astea, Boa Squeeze a trecut cu brio si testul ploii: in Viena a plouat mult de tot, iar eu m-am plimbat destul prin ploaie, dar nici un strop de apa nu a trecut de materialul impermeabil. Nota 10!